сряда, 17 февруари 2010 г.

Моите десет - единадесет филма.

Видях класация в Where Clouds Dare и веднага ми се прииска и аз да си направя една. Няма как да е само на филмите излезли през 2009, които аз съм гледала. Няма да събера 10. Ще е на филмите, които гледах през 2009 и ми харесаха. Някои от тях за излезли на екран в едни много, много далечни времена. А някои даже гледах съвсем в началото на 2010, но няма нужда да ставам толкова пунктуална.

1. Абсолютен безспорен лидер е The Imaginarium Of Doctor Parnassus. Мисля, че му се полага специално място извън класацията.

Всички следващи заглавия могат да се наредят под номер две. Гледането на всеки от следващите филми ми е донесло радост, забавление, вълнения и вдъхновение.
2. Ах, Робърт Дауни, ах джуниър! Sherlock Holmes.

2. Много добра игра, много храна, много Мерил Стрийп. Julie & Julia

2. Apocalypto. Мел Гибсън знае как се прави!


2. Slumdog Millionaire. Дани Бойл и той.


2. The Great Gatsby. Робърт Редфорд е толкова млад, толкова светъл и риж, толкова деликатен. Миа Фароу - неотменно е истерична.


2. Болезнен и пречистващ, Pan's Labyrinth.


2. Metropolis.

2. Селянинът с колелото. Много нежен и искрен Георги Георгиев-Гец. Абсолютно откритие за мен.

2. Run Fat Boy, Run.


2. Оркестър без име. Да, за първи път го гледам, целия.

П.П. Прегледах Where Clouds Dare , защото добрата, рошава гарга изрови за мен негативен коментар за Аватар. Вече се бях почти затръшкала и самоубедила, че нещо аз съм сгрешила. Благодарение на нея и господин Облакофф, свалих това тежко бреме от плещите си и отново вярвам в абсолютната си правота и непогрешимост.

2 коментара: