четвъртък, 6 декември 2012 г.

Българската търсачка Napred.BG

Преди време писах тук за онлайн магазина http://notabenebijou.com/, който направихме с Гаргата и Жаклин. Докато се борехме със създаването му или поне докато Гаргата се бореше, а ние съпричастно пъшкахме, там където нейните познания и умения не достигаха, няколко човека не спираха да помагат, за което сме им много благодарни.
Ето с какво друго се занимава един от тях:



Разработената в края на 2011 - началото на 2012 година българска търсачка Napred.BG продължава да се развива с много добра скорост. В самото начало тя радваше своите потребители само с директни пренасочвания към дадени страници при ясно написано търсене. Например пишете в търсачката "бдж разписание" и директно отивате в сайта на българските железници. Редакторите в екипа са взели предвид и голяма част от възможните неволни грешки, които хоратя правят онлайн, като това да напишат "фацебоок". В последствие Napred.BG започна да се обогатява и със собствени резултати за най-често търсените от българите неща, като сайтовете, които получавате в резултатите са ръчно избрани и описани. Така ако напишете "филми онлайн" ще попаднете на napred.bg/филми-онлайн.html. Голямо улеснение за потребителите е и възможността за директно търсене в най-популярните сред българите сайтове чрез търсачката.

Въпреки че до момента Napred.BG разполага с правила за над 70 000 думи или фрази, за да не оставят някой потребител, чието търсене не попада сред тях, разочарован, тя комбинира своите предимства с големият индекс Google. Тоест, ако вие потърсите нещо от сорта на "От къде да купя батерия за Acer Aspire", ще получите резултатите на Google.BG за това търсене.

Друго подобрение, което предлага Napred.BG, е облакът от търсения, който се генерира постоянно и пази най-честите ви търсения, за да можете само с едно кликване да посещавате любимите си сайтове.

Сами определете дали всички тези предимства са в сила и за вас - http://napred.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар