петък, 30 септември 2011 г.

Подранило писмо до Дядо Коледа

Уважаеми Дядо Коледа,
Знам, колко си зает в края на годината и поради тази причина си позволих да ти пиша по-рано. Правя това единствено и само с желанието да те олесня и макар и малко да намаля силната ти ангажираност по време на празниците.
Не съм си и помислила, че пишейки ти достатъчно рано, ще получа някакво по-специално отношение, като изпълнение на желанията ми година след година или във вариант две в едно, примерно. Никак даже. Най-отговорно заявявам, че съм готова да изчаквам и дори пропускам получаването на подаръци през някоя от годините. Това пак единствено, за да направя живота ти по лек и приятен, а не, за да покажа колко напред трябва да бъда в списъка с добрите ...деца.
И така, изпращам ти своите предКоледни желания, само за да не се налага да се затормозяваш, чудейки се, какво ли да получа за празника.


Много бих искала, Дядо, една, ето такава машина:

Източник на снимката: мрежата


Обещавам толкова неща да сътворя с нея, че спокойно ще можеш да ме вземеш да замествам някое от джуджетата.

Освен машинката, Дядо Коледа, бих искала и един приличен фотоапарат. Съгласи се, голяма съм вече за сапунерките на децата. А и свършената на машината и не само работа, би било добреда се заснима от време на време, нали?

Източник на снимката: мрежата

Нямам никакви сериозни претенции в случая. Готова съм да се задоволя даже със стария апарат на Георги, ако ти, примерно решиш да му подариш нов.

Друго на което искам да ти обърна внимание е ето това скромно возило.
Източник на снимката: мрежата

 Трябва да призная, в настоящия момент, нуждата ми от него клони към нула, но както писах в началото на писмото, аз никак не бързам с получаването на подаръците. Все пак би било добре, тази куклича, да дойде при мен преди последния подарък в списъка ми. Не за друго, а за да привикна да я управлявам в условията на силната автомобилна конкуренция по нашите пътища.

Дядо Коледа, писмото ми е към края си. Искам да ти спомена само едно нещо, още. Не е нищо голямо и специално. Една малка къщичка на село, с малко дворче към нея. Не е кой знае какво, нали?! Нещо ето такова, примерно:

Източник на снимката: мрежата
Искам да те успокоя, че градината аз сама ще си я направя. И къщата сама ще обзаведа. Въобще, ще се опитам да те облекча в нелеките ти задачи, колкото се може повече.
И, най-накрая Дадо Коледа, искам да ти обещая, освен, че ще съм добро момиче, което се подразбира, други подаръци няма да ти искам. Това са подаръци за цял живот, така да се каже и ще са ми съвсем, съвсем додстатъчни.

Оставам твоя почитателка:







3 коментара:

  1. ей, ама скромно бееееее....

    (това може и да го изтриеш да не се вижда - оправи си техническите правописни грешки ;))

    ОтговорИзтриване
  2. Чак сега се получи.
    Подозирах, че ще стане така. Оправях ги няколко пъти, преди да го пусна и на визуализациите пак ми изкарваше някой преден "сейв". Накрая ми писна.
    П.П. Е, как да не съм скромна?!? Хората искат милиони, десетки коли и някой и друг остров, примерно.

    ОтговорИзтриване
  3. Рени,хареса ми този твой пост и ме усмихна!
    Пожелавам ти поне едно от всички желания да ти се сбъднат!

    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване