понеделник, 19 април 2010 г.

Анита Блейк, отново.

Онзи ден в Моята библиотека видях, че е преведена и шестата книга за нея: " Смъртоносен танц". Изчетох я за отрицателно време. Докато се ровех, за да проверя да не би да има някъде из мрежата и петата книга, попаднах на нещо друго. Оказа се, че Марвъл имат комикс за убийцата. "Картинките" им много ми харесаха, допада ми да си я представям по тоя начин, Жан-Клод и Ричард също. С радост бих се сдобила с историята в този и вид.


Поредицата няма някакви особени художествени качества, но е идеалното динамично четиво. Иначе казано: Убийцата на вампри убива времето също толкова добре. Харесвам истории за вампири и явно ще трябва да се примиря, че авторките им не са от най- даровитите писатели. В края на краищата пълно щастие няма. И в тази книга, както и в предните много неща се случваха и много думи се казваха, без въобще да мога да разбера защо.
Новото в шестата книга е, че нашата героиня най- накрая прави секс със своя вампир. Очакването беше по-добре от действието. Това е най- некадърно описаната еротична сцена, която съм чела. Като начало, защо и е хрумнало да ги сложи във вана?!? Освен това, няма как да и се получи, горещата сцена, когато са забъркани думи, като:
" презерватив" / бувалността праща еротиката по дяволите, на момента/ и изрази:
" ти не си обрязан" / защо, мама му стара, защо?!?/ и
" ти не свърши" / което мен ме довърши, тотоално/.
С интерес ще изчакам, ако се случи издаването на шестата книга на български, за да видя, дали ще намеря същите реплики и там.
Четенето на любителски преводи от мрежата, разбира се разваля удоволствието. В един момент се замислих, че превеждащите може и да знаят английски, но много по-малко знаят български. Като техен плюс, ще кажа, че са с няколко урока преднина пред пишещите субтитри.
П.П. Понякога забравям, че таргета на този вид романи е с над двадесет години по-млад от мен.
П.П.П. Марвъл обличат Анита много по-добре от собствената и "майка".
П.П.П......Трябва да се замисля и да направя класация на еротичните сцени, които съм чела.

3 коментара:

  1. не, че някога съм чувала за анита блейк, но след това писание със сигурност няма и да чуя. иначе идеята за класацията е супер и с нетърпение чакам да я коментирам ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Не чакай, ами дай идеи. И не това беше целта на писанието. Както знаем, посредствените и не високо художествени филми и книги също могат да ни забавляват. Наскоро се сетих, колко много се смях, когато гледах " Зохан - фризьор от запаса"

    ОтговорИзтриване
  3. моят проблем е, че много забравям, а колкото е по-лошо писанието, толкова по-бързо го забравям. та не мога да помогна особено с идеи за класацията, а само с критики и възторжено подскачане около теб доккато я пишеш :D

    ОтговорИзтриване