четвъртък, 26 ноември 2009 г.

13.08 16:37 - За Хари Потър,

/Стара публикация от Blog.bg/
у нас се говори, като за умрял, или хубаво или нищо. Дори и без това правило, не мога да кажа лоши неща за последният филм за Хари Потър, "Хари Потър и нечистокръвният принц". Фактът, че го гледах в кино Арена неминуемо допринася за доброто въздействие на лентата. В тези зали и най-тъпият филм придобива добри страни.От където и да го погледнеш " Хари Потър и нечистокръвния принц" е тийнейджърска комедия с тук там елементи на хорър. Със свеж хумор шестият филм, разказва за душевните и не толкова трепети, на младите герои, а за да не стане съвсем сладникаво, добавя тъмните краски от завръщането на Черния лорд. За да не се изгуби връзката в историята са показани най-важните случки от книгата свързани с битката между злото в лицето на Волдемор и поддръжници и доброто в лицето на всички останали. Някои части от историята са пропуснати, което според мен помага на филма, дълъг повече от два часа. Колкото до актьорският състав Даниел Радклийф и другите млади актьори никога не са ми правили впечатление, но участието на Алан Рикман или Хелена Бонъм Картър ми е достатъчно, за да гледам който и да е филм.
"Хари Потър и нечистокръвният принц" имаше за мен и друга добра страна, раздразни глада ми за хубави филми и ме накара да се поровя в нет-а. Попаднах на три неща , предстоящи премиери, които ще очаквам с нетърпение.
През септември, или малко след това, дай боже да не остане без българска премиера, се надявам да гледам Тери Гилиамовия "The Inaginerium Of Doctor Parnassus". Какъв ли художествен превод на заглавието, на български ще направят? Нарочно или случайно съм гледала почти всички филми на Тери Гилиам. Никой от тях не ме е оставил безразлична. Убедена съм че и с "Imaginerium"-а ще е така. А и в доктор Парнасус се превъплъщава Хийт Леджър, дано почива в мир.
През ноември, не 20012, даже не е и "Новолуние" а, с нетърпение ще очаквам Шерлок Холмс на Гай Ричи. Раздялата с кака му Мадона се е отразина и на двамата градивно, тя прави световно турне, той филм. Участието на Робърт Дауни и Джъд Лоу е една сериозна препоръка за филма, макар, че на мен самият факт, че е история за най-магнетичния детектив е достатъчен.
Имам филмови очаквания даже за следващата година, а именно Алиса в страната на чудесата, на силно обичания от мен Тим Бъртън, с участието на още по-силно обичания Джони Деп.

П.П. Излъгах за "Новолуние"

Няма коментари:

Публикуване на коментар