петък, 2 юли 2010 г.

Пристрастяване.

Имам моменти, когато даден сериал, яко ме зарибява. Закачам се до такава степен, че не мога да чакам по няколко дни до поредния епизод, а дърпам цели сезони и си правя маратон, в който на много заден план остават миене на чинии, пране, гладене и приготвенето на вечеря. Давам "заето" от всякъде, докато не изгледам и последните минути, от последния излъчен епизод. Ако има сериал, особено подходящ за пристрастяване, това е " Weeds"

Започнах го на шега, както започват и нещата в историята и после леко и неусетно нагазих в дълбокото, отново, както в сериала. Mary-Louise Parker е Нанси Ботуин, домакиня от богаташки квартал, изгубила съпруга си, която за да оцелява продава трева на други перманнетно напушени богаташи. Леко, несериозно, нараво забавно, зашлевяваш в лицето лицемерната средна класа и даже изкарваш пари от това.
Да, ама не. Епизод след епизод Нанси Ботуин и странното и семейство, което се състои от двама сина и един влюбен в нея девер се забъркват във все по- заплетени, по- опасни и абсолютно безизходни ситуации, които буквално ги "връщат в първи клас". За да ги преодолеят те поединично или групово още по яко омазват положението. И когато гледайки си казваш, от това по-зле не може, оп, изненада, оказва се, че може и още как.
Meri-Louise Parker е абсолютно неебателна в някои моменти, невротична в други, заблуждаващо безобидна и безобразно секси през цялото време.

Героинята и взима най-странните и неочаквани решения, за да се измъкне от поредните лайна в които тя или близките и са нагазили. За да бъде купона пълен всички заобикалящи я персонажи са достойно шашави и неочаквани.
Hunter Parrish, в ролята на по-големия и син, а също и Justin Kirk, като неин девер са почти колкото нея секси и неустоими.

През всички епизоди, като рефрен върви идеята, че нищо сигуно няма и животът ти по-скоро ще се обърка още повече, отколкото да се оправи. Особенно, ако се свалиш с негъра, който ти отглежда тревата, заиграеш се с полицай или родиш от мексикански наркобарон.
След всичко това, мога да кажа само:" Успех Нанаси!" С нетърпение чакам шестия сезон през август.




П.П. Забравих да кажа: " Източник на снимките - мрежата."

1 коментар: