- сутрин ставам в 5 часа и се приготвям, излизам в 5:30 и отивам на мястото, от което ме взима буса на хотела;
- когато пристигнем там, всички се размазваме на някой стол в ресторанта докато се посъбудим;
- към 6:30 отиваме и се преобличаме в работните си дрехи, след което аз започвам да нареждам хляба за закуската;
- закуската, обядът и вечерята са на шведска маса; нашата работа (на сервитьорите) е да отсервираме масите и да ги зареждаме отново с чисти покривки и прибори;
- закуската продължава два часа и половина, след нея оправяме ресторанта и чак тогава ние отиваме да закусим;
- имаме почивка до обадя, която прекарваме в сгъване на салфетки; винаги има по един сервитьор отиващ на бара на басейна, където нашите мили гости продължават да ядат като за последно;
- обядът продължава два часа, като той е най- тежък; обикновено тогава има новодошли в хотела, които като видят колко много храна предлагаме решават, че трябва да ядат до пръсване, цапайки всичко около себе си;
- след обед отново сгъваме салфетки и оправяме ресторанта и кухнята (тази част от нея, в която влизаме ние) и през цялото време прескачаме отзад за по едно кафе;
- и стигаме до вечерята, продължаваща цели три часа, но преминава малко по- леко;
- накрая, около 9:30, когато сме приключили с всички задължения, малко по малко, един по един отиваме да се преоблечем;
- качваме се в буса и в 10 часа тръгваме от Златни пясъци, прибирайки се благополучно към 10:30 часа;
И ето го на, моя работен ден. Работя на смени 2 работни/ 2 почивни дни. Пак да повторя, харесва ми, без значение, че е толкова изморително и натоварващо. Радвам се, че успях да намеря време да напиша и споделя радостта си.
Лека да ти е, колкото е възможно :)
ОтговорИзтриване