неделя, 11 юли 2010 г.

Виртуални фермери ли?

Да, бе, да!
Преди време, констатацията, че много от българите са виртуали свинари, кравари и земеделци ме разсмя искрено. Колкото и да се стараеш, оказва се, че не можеш да избягаш от "селските" си корени. Като теглиш чертата все пак, основното, което харчат виртуалните фермери е служебно време.
От известно врем откривам, че има подобна игра, в която освен време се харчат сериозни пари. И това не е игра на покер, не са търгове онлайн, а съвременният вариант на играта на кукли. Само дето се оказва, че тази игра се играе и от пораснали момичета, които вече не са момичета, а " Lady Popular". Да, играта дори няма име на кирилица. Нищо, че обещава на участничките си да станат "интелигентна, талантлива и преуспяла жена", па макар и само виртуално.
Да си кажа право, малката ми дъщеря също я играе, иначе от къде щях да знам подробности. Добре, че я играе съвсем разумно и критично. А може би добре, че все още аз контролирам сметките и за телефон. И не виртуалните обещания за успех предизвикват дивото ми учудване. Предизвиква го факта, че за да получи дрешки, аксесоари и други жизненоважни неща всяка виртуална лейди се нуждае от пари, съвсем реални пари, точно като тия от които се нуждаят и реалните жени. Как реланите пари стигат до виртуалната банкова сметка на виртуалните лейди, ли? С ес-ем-еси, как иначе. И жените, малки, големи и още по-големи пращат ес-ем-еси! Повярвайте ми, пращат и въобще не му мислят!
След първия шок, който преживях, когато научих сумите, които са похарчили за виртуалните си лейди някои познати на дъщеря ми, снощи бях буквално довършена от ново откритие: За да минеш едно от н-тите нива на играта твоята лейди трябва да си увеличи бюста! Да, във високите нива на играта всички лейди са с виртуален силиконов бюст. Иначе просто няма да стигнат до там.
А аз мислех, че вече няма какво да ме учуди! Има и още как!

3 коментара:

  1. Боуже, а аз бях впечатлена, че за да минем от второ на трето ниво, е нужно да си хванем гадже!
    А то имало къде, къде по-"пикантни" чудесии! Явно трябва да позатегна контрола на моята щерка, че току виж и хрумне някоя "умнотия"! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Представяш ли си, критериите за да си преуспяла - зарязано гадже и силиконов бюст....Да пази Господ...:))

    ОтговорИзтриване
  3. Понеже нямам моиче, щастливо невежа съм била до тойзи злополучен момент, в който прочетах какви "женски" игри се пръкнали в нета.Ъъъъ, спрете Земята, за да сляза - беше първото, което ми дойде на езика, честно.Уж съм одъртяла вече, а идиотизма човешки продължава да ме учудва.

    ОтговорИзтриване