вторник, 18 октомври 2011 г.

Книги, книжки и книжлета.


Една от малкото добри страни, на една варненска верига супермаркети е поредицата кулинарни книжки, които клиентите им могат да получат срещу натрупани при пазаруване точки.
Този път точките ми стигнаха за две книжки.






Дълго време търсих тази детска книжка.



До скоро даже не помнех заглавието. След като преразказах, във форума на една онлайн библиотека, какво си спомням от от книгата,  успяха да ми го подскажат, но така и не вярвах, че някога ще я намеря. Продавачите на стари книги са сред любимите ми хора.

През юли, в морската градина на Варна за втори път се организира "Алея на книгата". Този път участваха повече издателства и намаления имаше почти навсякъде. Обзаведох се  с първата си книга на вече любимата ми Александра Маринина.


Един ден, заедно с продуктите в торбите ми се озова и " Стари градски рецепти". Помня, че него ден, я четох, не, като готварска книга, а като художествена литература.



Инициативата Имаш ли блог, на издателска къща Лик, продължава. След като преди време се сдобих и борих със " Светът на исляма", сега е ред на " Посланията: Комуникационните умения".


Интересното е, че не тази книга бях избрала. Исках да прочета "Офисният живот", но явно в издателството е станало объркване. Реших, че щом тази книга е дошла при мен, нея ще чета.

Оказва се, че "няма да купувам книги" си остава само намерение. Явно, дори нашествие не може да ме спре.

2 коментара:

  1. хехе, стари градски рецепти я писахме с двама, които познаваш, една нощ в една бирария. е, после, до колкото разбрах, тая част била напълно променена, явно сме били все пак прекалено пияни :))

    ОтговорИзтриване
  2. Виж ти...
    Или не сте били чак толкова пияни или дори и да сте били, есенцията е останала. Може би точно за това ми харесаха представянията на отделните "кулинарни" епохи в по-новата история на България.

    ОтговорИзтриване