сряда, 16 юни 2010 г.

Sex and the Sity*


Сериала, не филма**.
Изтеглих си тия дни първите сезони, безспорно най-свежите и ги гледам със същия интерес, както преди години.
Моята представа за "есенцията" на сериала е не, как четири жени търсят мъжете си, а как търсят себе си. И макар,че в края на сериала сценаристите ги обзавеждат с мъже / нещо, което не се случва в книгата/ това според мен е по-скоро като отговор на очакванията на многото домакини, които са започнали да гледат филма с течение на времето и с придобиването му на популярност. /Чак съм учудена че не обебват Кари във втория филм, в отговор пак на тия очаквания. Да, надзърнах, не я обебват. В противовес даже с придобитите от Сара Джесика близнаци./
Това, което най-много ми харесва в сериала - да се чустваш добре в кожата си. В дрехите, в дома, в професията с приятелите, сексуалността и града си. С течение на серии и години ми доставяше огромно удоволствие да гледам как минавайки, през връзки, места, и начини за изкарване на пари, четирите дами остават в добри отношения най-вече със самите себе си. Криволичейки по пътя, и губейки се понякога, те пак намираха посоката към хармонията със собствената личност. Когато всичко това е гарнирано с пикантни случки и забавни ситуации с голяма доза самоирония удоволствието е сигурно.
Черешката на тортата са тоновете тоалети, с които са обличани актрисите десет години и цялостното усещане за свобода, блясък, стил и градски живот. Всички тия неща още дълго време ще ми оправят настроението, и ще ми носят вдъхновение, когато заредя някой от сезоните на Sex and the Sity в плейъра на компютъра.

*Специален поздрав за Гаргата Рошава, която ми намери в нет-а тази страхотна картинка и неясно защо, каза, че и напомняла за мен.


**За филма неминуемо ще стане дума по-нататък, но когато гледам и втория.


Източник на всички снимки е мрежата.

2 коментара:

  1. забебват звучи по-добре от обебват, няколко пъти прочетох, докато зацепя, все си мислех, че е някаква странна форма на глагола ебвам :))
    а за снимката - не, не заради кучето ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Добре, "обебват" да се чете като "забебват" :)
    И ако това вече не звучи като форма на глагола ебавам, не знам кое :D.
    Ако не е заради кучето, остава да е заради тортичките :))

    ОтговорИзтриване