понеделник, 17 май 2010 г.

Колегата попаднал, на някакво радио, което пък има добри попадения относно моите музикални предпочитания. И така, неминуемо се досещам за неща, които обичам, искам да слушам често и да сложа тук, за да сне забравям и да не прибягвам до случайността, за да се сещам за тях.

Както вече съм казвала, /освен Тери Пратчет/ Стин е "моят човек"! В случая, и Мери Джей.



Освен Стинг, въпросното радио ме подсети и за една много любима група: Mattafix
Чуя ли ги, веднага се сещам за един дъжд и едно яко наводнение и как ние с Георги и Жаклината чакаме колоните от коли край Каблешково да се изнижат и слушаме:



Да опиша малка част от музикалните си предпочитания ме предизвика и дискусията при Сандо.


5 коментара:

  1. Музикални предпочитания имаме всички, обаче хубавата музика не се слуша, ами че чувства. Снощи гледах интересен репортаж за някакво индианско племе, живеещо в дебрите на Амазония. Журналистът им прожектираше на лаптопа си различни кадри от "юдейско-християнската цивилизация", а туземците наивно коментираха. Зидан ли? Какво толкова му се радват... Майкъл Джексън - младите го знаят :-) Атентатите от 11.09 - атентаторите са хора без сърце, които убиват дори и хора, които не познават... Нийл Армстронг стъпва на Луната - от какъв зор?

    И така стигат до Casta Diva в изпълнение на Мария Калас. Индианците се опулват и изслушват арията докрай. Вождът признава, че му е трудно да разбере изкуството на белите, но с учудване установява, че чрез Мария Калас е усетил нещо свещено.

    Та, това е в общи линии и истината за истинската музика :-) Поне според мен и индианците де :-)))

    ОтговорИзтриване
  2. Ами то, точно " чувстването" опровергава всякакви заключения. Всеки дебил, научил тая хубава реплика с чувстването ще ти се изцепи: " Аз така го чувствам" и после върви му обяснявай, че е дебил и че чалгата е вредна.
    Аз от снощи мисля за твоя пост. Едно щото съм "музикален" човек или поне се претендирам за такъв, второ, защото съм расла през социализма и трето защото съм слушала и харесвам някои от старите песни на ФСБ. Имам дори един кратичък пост в който и те са замесени. И понеже има и четвърто, пето и шесто... още не съм решила да пиша ли при теб. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Да разбирам ли, че не харесваш Стинг или Матафикс? ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Не, няма такова нещо! Не ги слушам във всекидневието, но иначе нямам нищо против - още не съм ги заподозрял в ядене и пиене на партийната трапеза :-)))

    ОтговорИзтриване
  5. Какво, мама му стара слушаш във всекидневието? Може да ми отговориш и в твоя блог, че много се раздвоиха нещата. :) Тук, там, тук, там.

    ОтговорИзтриване