сряда, 19 май 2010 г.

Leo Delibes, The Flower Duet - Lakme

Когато става дума за издирване на музика в мрежата, Георги казва, че съм била куче- следотърсач.
Най-доброто ми постижение беше с този дует.
Вървя си един ден най-спокойно по улицата и го чувам. Лее се от отворения прозорец на преминаваща кола. Направо се заковах на място. Това е една от най-красивите мелодии, които съм слушала. Едва се въздържах да не тръгна след колата и без това се движеше бавно и да питам шофьора, какво слуша. Загриза ме обаче усещането, че мелодията ми е някак позната. Колата отмина, вълшебният момент, през който бях потопена в звуците на цветния дует също.
Никога не забравям такива неща. Оставям ги на едно специално място в ума си, където стоят и чакат да им дойде реда, да си отговоря на въпросите и да намеря търсеното. И така, една вечер късметът ми се усмихна под формата на епизод от сериала " Кръцни срежи". Бях гледала епизода и дори не бях обърната към екрана, а вършех нещо из къщи, когато го чух. Ето, защо мелодията ми се беше видяла позната. Учудвам се, че не съм тръгнала да я издирвам още първия път. От там нататък нямаше спиране. Намерих програмата на телевизията, видях кой епизод от кой сезон са излъчвали. После, след не малко ровене намерих и саундтрака на сезона. Започнах да търся в нет-а мелодия по мелодия. Отне ми няколко час, но най-накрая стигнах до един от най-нежните и завладяващи дуети, които моите уши бяха чували.



2 коментара:

  1. :-), музиката е много красива.Както винаги успяваш да намериш най-доброто за слушане, като под "намериш" мноого добре знам как наистина си куче-следотърсач и как не веднъж си намирала нещо чуто от прозорец на преминаваща кола, че даже и после фалшиво изтананикано от мен по телефона :-))))). Но това наистина е попадение./Жаклин/

    ОтговорИзтриване
  2. да взема и аз да ти изтананикам нещо (фалшиво, разбира се), дето не мога да намеря от доста време.

    ОтговорИзтриване