четвъртък, 26 ноември 2009 г.

Анита Блейк

/Стара публикация от Blog.bg/
е новата ми любимка. Малко е инфантилна, но пък вдига мъртъвци и бори вампири. Поредицата за тази дребна и много бойна дама открих в нет-а. До сега пет от книгите са издадени в България / доколкото разбрах/. Четат се леко, историите са динамични и интригуващи. На моменти са прекалено кървави, дори и за моите, мисля обръгнали сетива. Понеже има обявен преводач, предполагам, че книгите са превеждани, още преди излизането им в България и не са сканирани страници. Вероятно на това, донякъде се дължи куцият изказ, но не се заблуждавам, че авторите, които пишат подобни жанрове са способни на особено цветист и ерудиран стил. А и книгите им, весе пак не са насочени към подобна категория читатели. Поредицата е идеална за ония моменти, в които човек иска да се разсее с нещо, да запълни времето, без да трябва да се съсредоточава прекалено много в прочетеното и съвсем в духа на всеобщото увлечение по историите за и с вампири.

Отново изказвам възхищението си и огромните си благодарности към хората, които и да са, които се грижат за "Моята библиотека"

П.П. Сетих се за още една забележка, освен посредствения текст. Тази Анита Блейк се облича ужасно. Постоянно ходи с дънки, маратонки и най-ужасното - чантичка за кръст...бляк....

2 коментара:

  1. Не знам защо смяташ, че Анита се облича ужасно. Аз лично харесвам стила и и това, че не робува на модни тенденции. И няма как да мине без кръста. Все пак той и служи за защита. Не смятам, че е инфантилна. С времето тя се превръща в, както Анита сама се определя, в социопат. Не знам докъде си стигнала с поредицата. Аз лично съм прочела всички излезл досега книги (общо 18) и чакам с нетърпение следващата. И незавсимо от това, колко силна е, тя все пак е човек и има слабости.

    ОтговорИзтриване
  2. Добре дошла, преди всичко :)
    Добре или зле облечена, все съм и фен, на Анита. А и то, въпросът с обличането е преди всичко въпрос на гледна точка.
    Замисляла съм се, в какво бих я облякла. Щях да махна маратонките, в повечето случаи и да я обуя в ботуши. Широките тениски също ги недолюбвам. Ако бях на мястото на "дизайнера и" нямаше да крия кобура под тях, нека се коркат околните. От време на време бих я обувала в пола, широка пола, която да не пречи на движенията и, а нагоре плътно прилепнало боди, примерно.
    П.П. Прочела съм само първите четири книги, които са в Моята билиотека. Търсих по книжарниците, но безуспешно. Не съм се отказала, де.

    ОтговорИзтриване