Коледа 2010. |
Коледа 2010 |
Коледа 2010. |
Линцер сладки. |
Линцер сладки |
50 гр. лешници/орехи (аз сложих бадеми);
225 гр. бяло брашно;
75 гр. захар;
150 гр. масло, нарязано;
ситно смляна кора от половина лимон, (аз добавих и от портокал);
1 жълтък;
Малиново сладко за слепване ( моето беше от кайсии, лично производство)
Пудра захар за поръсване
Смиламе ядките. Смесваме брашното и захарта в купа. Добавяме маслото, нарязано на ситно, и с ръце месим до получаването на ситни трохи. Прибавяме смлените ядки, кората от лимона и жълтъка. Отново месим се до еднородно тесто, което престоява за около час в хладилника.След, като тестото е престояло в хладилника, загряваме фурната на 180 градуса.*
Разточваме тестото на не много тънка кора, леко чупливо и лепкаво е, но се работи лесно. Печем в загрята фурна около 15-20 минути. Опечените и изстинали бисквити слепване две по две и поръсваме с пудра захар.
Аз предвидливо удвоих дозата и след като ги слепих ми се получиха към тридесет божествено крехки, уханни бисквитки.
Линцер сладки |
Само да изляза в отпуска..само сладки ще пека:))))и тези ще изпробам.
ОтговорИзтриванеОкрасата е 6 точки:)
Онди, тези свършват много бързо, да знаеш :))
ОтговорИзтриванеЧудно е всичко. Поздравления!
ОтговорИзтриване